Fórum

Kerti bútor saját tervezés és kivitelezés  


1

 Egy újabb barkácsolásnak jutottam a végére. Írnám, hogy egy hétvége alatt összeraktam, de ez messze nem lenne igaz. Gyakorlatilag tavasz óta csinálgatok rajta ezt-azt. Azért haladt lassan a munka, mert egyrészt kutya meleg van a garázsban. Kilenc óra után már képtelenség benn megmaradni, nem hogy dolgozni. Másrészt a hulladék anyagom jelentősen megcsappant a barkácsgépek és egyéb eszközök elkészítése során. Azokat meg muszály volt elkészíteni, mert szerszámok nélkül meg nem lehet dolgozni. Így viszont nagyon szűkös volt a választék.

 A lényeg, hogy sok-sok reggeli és esti munkálkodást és közel ennyi szentségelést követően végre elkészült a műremek. Na jó, attól messze áll a dolog, de egyrészt olyan anyagból dolgoztam ami van, másrészt a jelenlegi tudásom és nem utolsó sorban a türelmem ennyit tett lehetővé.

 A bútor nem a saját életem megkeserítése miatt lett ilyen sok darabból elkészítve, hanem egyszerűen a meglévő alapanyagból nem lehetett már megfelelő széles anyagot kivágni. Illetve ki lehetett volna, de akkor csak egy székre lett volna elég az anyag. Úgy kellett számolgatnom, méregetnem, hogy elegendő legyen a két székre, valamint a kis asztalkára.

 Gyakorlatilag mióta megvettem a kis kertes házat, azóta szerettem volna egy jó kis kerti bútort. Műanyagot nem olyan nagyon szerettem volna, a fának meg csillagászati az ára. Ahhoz viszont, hogy magam el tudjam készíteni, rengeteg mindenre volt szükség.

 Először is kellett egy műhely, munkapad, fúróállvány, csiszológép, körfűrész asztal, szerszámok.

 Szépen lassan mindent elkészítettem és beszereztem. Így már nem volt akadálya annak, hogy elkészíthessem a kertibútort.

 Nem sikerült úgy, mint ha bolti lenne, de nekem tetszik és elégedett vagyok a végeredménnyel.

 A képek közt megtaláljátok emlékeztetőül a korábban általam itt megosztott műhely, fúró állvány, csiszológép, asztali szorító, körfűrész projektekről is egy-egy képet, hogy jobban látható, érthető legyen a folyamat.

 Teszek fel képet a minőségi anyagból is, amiből összebűvészkedtem a kerti bútort.

További képek:  https://postimg.org/gallery/1cyull5iu/

 

Edited: 3 év  ago

nekem is tetszik

-1

Kezdő munkám. Az első egy postaláda volt.A második egy felkérés Fiam barátjának készítettem az ásott kútja felé egy új szerkezetet.

 
0

ez lemaradt.

 
  
Working

Please Login or Register