Fórum

Oszlopos fúró állvány házilag  


1

Újabb eszközt mutatnék be nektek. Nevezzük oszlopos fúró állványnak. Barkácsolás közben elég gyakran sikerült ferde furatokat készítenem, ami mindig megbosszulta magát a későbbiekben. Ha már műhely kinézetű lett a műhely (és persze a polcokon, ládákban is nagyjából rendet raktam és kitakarítottam), úgy gondoltam, ideje lenne bővíteni a felszerelést. Komolyabb barkácsgép vásárlásoktól sajnos le kell mondjak, hiszen azok finanszírozása nem kevés összegbe kerülne. Így marad a csináld magad rész. Volt már egy ideje egy kis elektromos fúrógépen, az is a legolcsóbb kategóriából, de szerencsére szépen teszi a dolgát. Némi rajzolgatást követően a képeken látható állványt sikerült összehoznom. Messze nem tökéletes, viszont az asztalához képest minden irányban derékszögben fúr és számomra ez volt az elsődleges kérdés. Nem is tud túl széles anyagba fúrni, mivel a fúrószár és az állvány elég közel van egymáshoz. Fúrási magasságot lehet rajta állítani, hiszen a két egybásba csúszó oszlop magassága elég széles tartományban állítható. A fúrási mélységet meg úgy számoltam ki, hogy a tokmányba fogható legnagyobb átmérőjű fúrószár előtolási mélységének 80%-t beletudja tolni az anyagba. Magyarra lefordítva, egy 10-s fúrószár spirálrészéből egy újnyi marad ki. Többet nem akartam erőltetni, mert egyrész kicsi a fúró teljesítménye, másrészt ilyen mélységben már úgyis csak eltörném a fúrószárat. A karral könnyedén mozgatható a fúró. Sajnos a markolaton található lezáró gomb nem működik. Nem tartja benn a nyomógombot a helyén. Így egy csőbilincsel pótoltam a fúró hiányosságát.

Edited: 3 év  ago
 
0

Ez így nem lesz jó. Admin-t kérem törölje a képeket. Nem tudom megfelelően beilleszteni.

nekem jónak tűnnek a képek, mobilról nézem. jó kis cucc!

Nem jó sajnos. csak a Thumbnail-t mutatja, és nem nyitja meg rákattintva a képet nagyobban.  Jó lenne majd erre valami megoldás. Ne kelljen egyesével feltöltögetni a képeket.

 

szerintem nekem jól bejön, megpróbáltam copyzni a linket, szerintem az nem a thumbnail: 

https://postimg.org/image/4nqwwx7z9/

0

Érdekes. Nálam bélyeg méretben nyitja meg a kép linket.

 

 
0


A sima kép beillesztés meg szerintem ezért nem lesz jó. 6-8 képet egy témáról simán be lehet tenni és egy oldal a fórumban máris el tűnt.  Ezért volna célszerű a bélyeg kép. Sok kis kép egy helyen. Csak az nyilik meg nagyban, amire rá kattintunk.

Edited: 3 év  ago

rákattintok és kinyitja nagyban. sajnos a fejem, meg a makkás kép valamiért előnézet nélküli, de a mobilról vannak feltöltve, nem netről.

  
Working

Please Login or Register